Personvernerklæring

Når du bruker F24.no, gir du Webfinance AS, F24 Media AS og Lied Holding AS tilgang til opplysninger om deg. Her kan du lese mer om hvilken informasjon vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker den til.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er F24 Media AS v/daglig leder.

E-post: [email protected]

Orgnr.: 819964432

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte via e-post til personvernansvarlig/personvernrådgiver

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes direkte til deg, for eksempel navn, bosted, telefonnummer og e-postadresse.

Hvilke regler gjelder for håndtering av personopplysninger?

Webfinance AS håndterer  all behandling av personopplysninger (databehandler) som samles inn via tjenestene F24.no. Opplysningene lagres enten i databasene våre eller på enheten du bruker (telefonen, laptopen e.l.). Du kan være trygg på at alle personopplysninger blir behandlet i henhold til personopplysningsloven.

Hvilke opplysninger samler vi om deg?

  • Opplysninger du selv oppgir

Når du registrerer deg som bruker på F24.no eller finanshjelp24.no, oppgir du noen opplysninger om deg selv som blir lagret hos oss. Det samme gjelder når du fyller ut skjemaene på landingssidene våre eller andre steder på nettstedene. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av avtale.

  • Opplysninger om hvordan du besøker F24.no

Når du besøker en av hjemmesidene våre, innhenter vi informasjon om teknologien du bruker. Dette dreier seg for eksempel om hvorvidt besøket kommer fra laptop, nettbrett eller mobil, eller hvilken nettleser og nettverksoperatør du bruker. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å levere våre tjenester på en hensiktsmessig måte.

  • Opplysninger om hva du gjør på siden

Når du besøker nettsidene våre, får vi informasjon om adferdsmønsteret ditt. Det kan innebære opplysninger om hvilke sider du besøker, hvilke annonser du klikker på og hvilken reklame vi har vist deg. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å levere våre tjenester på en hensiktsmessig og best mulig måte.

  • Opplysninger som kreves for relevant innhold om personlig økonomi

Ved et kjøp om tilgang til vårt premiuminnhold, får vi disse opplysningene ved at du fyller dem inn i et av nettskjemaene våre eller oppgir dem per telefon. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av avtale.

Hva innebærer det å registrere seg?

Du får mange fordeler ved å være registrert hos oss, men du kan når som helst avregistrere deg. Når du registrerer deg på F24.no får du relevant informasjon per e-post, SMS eller telefon om:

– hvordan øke sjansen for å få lån

– smarte grep for en bedre privatøkonomi

– banker som gir de beste refinansierings- lånemulighetene

– nyheter innen finans

Etter første måned får du kun informasjon én gang per måned – eller du kan endre frekvens til to ganger i året.

Hvorfor innhenter vi personopplysninger?

Vi innhenter personopplysninger for å kunne gi deg et så godt tilbud som mulig – både med tanke på lånemuligheter og brukeropplevelse. Personopplysningene du oppgir blir brukt for å finne den relevant innhold om personlig økonomi, og med kontaktinformasjonen din kan vi holde deg orientert om nyheter og tilbud som kan passe for deg. All behandling av personopplysninger – også lagring og videreformidling – skjer innenfor rammene av personopplysningsloven.

Hva brukes informasjonen til?

Målet vårt er å kunne tilby deg en skreddersydd og optimalisert brukeropplevelse med F24.no. Personopplysningene blir brukt for å kunne:

  • levere tjenestene du forventer av oss og i henhold til avtale

Vi trenger for eksempel e-postadressen din og mobiltelefonnummeret ditt for at lånetilbydere skal kunne komme i kontakt med deg og tilby deg lånet du søker.

  • forstå behov og trender i markedet

Vi analyserer opplysningene og bruker innsikten til å videreutvikle tjenestene våre. Det kan for eksempel dreie seg om å gi deg mer relevante råd om hvordan du øker lånesjansene dine, eller vise deg mer relevante annonser.

  • forhindre uønsket eller kriminell aktivitet

En av våre høyeste prioriteter er å sørge for at dine personopplysninger er trygge.

Derfor gjør vi hva vi kan for å forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Data som, informasjonskapsler, annonse- og meldingshistorikk er viktige verktøy for å kunne gjenkjenne regelbrudd og svindelforsøk. Eventuelle mistanker blir nøye fulgt opp av et service- eller sikkerhetsteam.

  • opplyse deg om relevante gode finanstilbud via epost, sms og telefon.

Kontaktinformasjonen din kan bli brukt til å sende deg informasjon om finanstjenester og andre tilbud som kan passe for deg.

Deles informasjonen med andre?

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være avtale med deg (Brukeravtalen) eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjon.

F24 Media AS bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

– Webfinance AS.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

Personopplysningene dine kan i henhold til Brukeravtalen bli brukt av Lied Holding AS (F24 Media AS sitt morselskap, Webfinance AS (databehandler) og/eller F24 Media AS til analyseformål. Alle disse selskapene som mottar informasjonen, er forpliktet til å følge våre standarder for behandling av personopplysninger.

I enkelte tilfeller deler vi også personopplysninger med bedrifter vi samarbeider med om CRM-tjenester eller epost- og sms markedsføring. Bedriftene har ikke lov til å bruke informasjonen til annet enn å oppfylle tjenestene de gjør for oss.

F24 Media AS deler ikke dine adferdsdata med selskaper som tilbyr lån. Det vil si at du ikke vil motta lånetilbud basert på din adferdshistorikk på F24.no. Denne regelen gjelder også selskaper i Lied Holding AS).

Opplysninger gjennom cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for deler av tjenestene våre. Dette er små filer med informasjon som lagres på datamaskinen din for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Du kan slå funksjonen av og på etter eget ønske i nettleseren din. Om du slår den av, kan du likevel bruke F24, men enkelte funksjoner vil kanskje ikke fungere optimalt.

Lagring og sletting av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn formålet tilsier, med mindre det er lovpålagt. Det betyr for eksempel at personopplysninger som behandles for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt/opphørt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

Ønsker du å avregistrere deg fra våre nyhetsbrev, kan du enkelt gjøre dette via linken nedenfor nedenfor

Skriv inn e-postadressen eller mobilnummeret ditt, så avregistrerer vi deg fra tjenestene våre

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside:  www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du kontakte oss per e-post: [email protected] Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Dersom behandlingsgrunnlaget er samtykke, kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å sende en e-post til [email protected] Dersom behandlingsgrunnlaget er avtale, vil som nevnt behandlingen opphøre når avtalen er gjennomført eller opphører. Hvordan du går fram for å si opp Brukeravtalen fremgår av Brukeravtalen.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi kunne gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.